Open doors alt6_Photo Claudia Shulie Svensson

WHAT IS A CYPHER

What is a Cypher är ett flerårigt projekt med ursprung 2019 i samband med föreningens födelse.

 

Man ser tankar kring vår kultur och cyphers i vår värdegrund och tillsammans har föreningen format en idé, att illustrera detta värde för människor omkring oss.

 

2022 konkretiserades våra idéer till Region Skåne och Kulturförvaltningen Malmö som beslutade om stöd till en produktion.

 

Den delen av projektet har fått namn och form hösten 2023 – ”Open doors – en dansföreställning”

 

OPEN DOORS –
EN DANSFÖRESTÄLLNING

Med gemensam intention, inlyssnande och öppna dörrar möts fem dansare. Kropparna utgör det talade språket i mötet med sig själva och varandra. De lyssnar, söker, följer och utmanar. Genom öppenheten att ge varandra plats skapas en starkt växande kommunikation och oanade möjligheter ges en chans. Vad som kommer härnäst, det står fortfarande i framtiden. Dansarna lever i nuet.

 

Att dansa i ring är något som existerar inom många kulturer, inom Breaking och hiphopkultur kallas det för en Cypher. En Cypher kan både uppfattas som något väldigt konkret och samtidigt något fritt, som skrämmande, lika så varmt och välkomnande. Den uppstår genom gemensam intention, den finns inte utan närvaron och mötet med andra. Genom sårbarhet, ärlighet och acceptans öppnas dörren till den gemensamma energin.

Open doors alt5_ Photo Claudia Shulie Svensson

På uppdrag av Breaking Association Malmö har koreografen Theresa tr3sa Gustavsson skapat dansföreställningen “Open doors”. En föreställning baserad på några av hiphop- och breaking-kulturens verktyg; eget uttryck, improvisation och cypher. Med detta som källa till arbetet har Theresa guidat dansarna, som alla har Breaking som gemensamt rörelsespråk, genom en utforskande process om inlyssnande till sig själv och andra. Vad kan vi få uppleva om vi är inlyssnande, nyfikna och vågar öppna dörrarna till de möjligheter vi inte kände till?

MEDVERKANDE

Koreograf: Theresa tr3sa Gustavsson

Dansare: Alva Springfeld, Groovy (Anna Eileen
Nguyen Jeppesen), Kevin Navarrete, Switch Rock (Ludvig Karlsson), Nynne Hovgård

Kompositör/ljuddesign: Jacob Tellin

Kostym: Victoria Denise Tcha
Foto & Film:
 Claudia Svensson
Producent: Theresa Gustavsson
Medproducent: Rickard Gilengren
Initiativ & Producerad av: Breaking Association Malmö som del av fleråriga projektet “What is a Cypher”

Med stöd av: Region Skåne och Kulturförvaltningen Malmö

sv_SESvenska