Premiär Open Doors @ Bääm Jääm

Breaking Association Malmö (BAM) tillsammans med Theresa Gustavsson välkomnar er till premiär av dansföreställningen:

Open Doors

Med gemensam intention, inlyssnande och öppna dörrar möts fem dansare. Kropparna utgör det talade språket i mötet med sig själva och varandra. De lyssnar, söker, följer och utmanar. Genom öppenheten att ge varandra plats skapas en starkt växande kommunikation och oanade möjligheter ges en chans. Vad som kommer härnäst, det står fortfarande i framtiden. Dansarna lever i nuet.

Att dansa i ring är något som existerar inom många kulturer, inom Breaking och hiphopkultur kallas det för en Cypher. En Cypher kan både uppfattas som något väldigt konkret och samtidigt något fritt, som skrämmande, lika så varmt och välkomnande. Den uppstår genom gemensam intention, den finns inte utan närvaron och mötet med andra. Genom sårbarhet, ärlighet och acceptans öppnas dörren till den gemensamma energin.

På uppdrag av Breaking Association Malmö har koreografen Theresa tr3sa Gustavsson skapat dansföreställningen “Open doors”. En föreställning baserad på några av hiphop- och breaking-kulturens verktyg; eget uttryck, improvisation och cypher. Med detta som källa till arbetet har Theresa guidat dansarna, som alla har Breaking som gemensamt rörelsespråk, genom en utforskande process om inlyssnande till sig själv och andra. Vad kan vi få uppleva om vi är inlyssnande, nyfikna och vågar öppna dörrarna till de möjligheter vi inte kände till?

Längd: 25 min

Koreograf: Theresa tr3sa Gustavsson

Dansare: Alva Springfeldt, Groovy (Anna Eileen Nguyen Jeppesen), Bisaje Navarrete, Switch Rock (Ludvig Karlsson), Nynne Hovgård

Musik: Jacob Tellin

Kostym: Victoria Denise Tcha

Foto och video: Claudia Svensson

Producent: Theresa Gustavsson
Medproducent: Rickard Gilengren

Initierad och producerad av Breaking Association Malmö (BAM)
Med stöd av Region Skåne och Kulturförvaltningen Malmö
___

START: 18.00!!
GRATIS
PLATS: Studiefrämjandet Malmö, Ystadsgatan 53D, 214 44 Malmö

Efter föreställningen fortsätter BÄÄM JÄÄM till klockan 21:30

DJs
SLOWZ & MR2FRESH
HOST
RIKROK

Se mer info jammet: https://fb.me/e/1aPLdSsqd

  • Time : 18:00 - 18:45 (Europe/Stockholm)
  • Venue : Studiefrämjandet Malmö
sv_SESvenska