Föreställningen ”Open Doors” + Workshop + Open Session

Breaking Association Malmö (BAM) tillsammans med Theresa Gustavsson välkomnar er till visning av dansföreställningen:

Open Doors

Med gemensam intention, inlyssnande och öppna dörrar möts fem dansare. De lyssnar, söker, följer och utmanar. Det skapas en starkt växande kommunikation och oanade möjligheter ges en chans. Vad som kommer härnäst, det står fortfarande i framtiden. Dansarna lever i nuet.

Att dansa i ring är något som existerar inom många kulturer, inom Breaking och hiphopkultur kallas det för en Cypher. En Cypher kan både uppfattas som något väldigt konkret och samtidigt något fritt, som skrämmande, lika så varmt och välkomnande. Den uppstår genom gemensam intention, den finns inte utan närvaron och mötet med andra. Genom sårbarhet, ärlighet och acceptans öppnas dörren till den gemensamma energin.

På uppdrag av Breaking Association Malmö har koreografen Theresa tr3sa Gustavsson skapat dansföreställningen “Open doors”. En föreställning baserad på några av hiphop- och breaking-kulturens verktyg; eget uttryck, improvisation och cypher. Med detta som källa till arbetet har Theresa guidat dansarna, som alla har Breaking som gemensamt rörelsespråk, genom en utforskande process om inlyssnande till sig själv och andra. Vad kan vi få uppleva om vi är inlyssnande, nyfikna och vågar öppna dörrarna till de möjligheter vi inte kände till?

Längd: 25 min

Koreograf: Theresa tr3sa Gustavsson

Dansare: Alva Springfeldt, Groovy (Anna Eileen Nguyen Jeppesen), Bisaje Navarrete, Switch Rock (Ludvig Karlsson), Nynne Hovgård

Musik: Jacob Tellin

Kostym: Victoria Denise Tcha

Foto och video: Claudia Svensson

Producent: Theresa Gustavsson
Medproducent: Rickard Gilengren

Initierad och producerad av Breaking Association Malmö (BAM)
Med stöd av Region Skåne och Kulturförvaltningen Malmö
___

START: 19.00
WORKSHOP ALVA/SWITCHROCK: 19:45
20:30: MALMÖ SESSION OPEN PRACTISE

GRATIS
PLATS: Arena 305, Lönngatan 10, Malmö

DJ SWITCHROCK

Välkomna!

BAM i samarbete med Kulturföreningen IVER och Arena 305.

Läs allt om föreställningen, kolla officiella bilder och trailer samt ladda ner presskit på WHAT IS A CYPHER – Breaking Association Malmö (BAM) (bamkultur.se)

  • Time : 19:00 - 21:30 (Europe/Stockholm)
  • Venue : Arena 305
sv_SESvenska